Lesbos: Natuur met een vleugje cultuur.

Wij nemen U mee naar ons geliefde Griekse eiland Lesbos. Dit prachtige natuureiland ligt noordelijk vlak voor de Turkse kust en onder twee trekroutes van prachtige vogelsoorten. Lesbos staat met stip op nummer 1 in de top tien van beste vogelplekken in Europa.

Wij komen al vijftien jaar op dit prachtige eiland en hebben er vele fraaie digi-foto’s gemaakt. Niet alleen van de vogels, zoogdieren, planten, insecten en landschappen maar ook van het dagelijkse leven in de dorpen. De tijd heeft hier 100 jaar stil gestaan en alles ademt rust en ruimte uit. Wie kent de klaproosvelden niet van weleer?
Op Lesbos bestaan ze nog !!!

Het hart van menig vogelaar gaat sneller kloppen bij het zien van: Bijeneter, Dwergooruil, Woudaapje, Witvleugelstern, Witwangstern, Zwarte Ooievaar, Zwartkopgors, Zwarte Ibis, Steenuil, Bruinkeelortolaan, Cirlgors, Baardgrasmus, Ruppells Grasmus, Maskerklauwier, Rouwmees om er maar een aantal te noemen. Allemaal soorten die de revue zeker zullen passeren, evenals landschappen en macro opnamen.

Natuur en Cultuur gaan op Lesbos nog goed samen en we nemen u mee naar een aantal idyllische dorpen. Lesbos is dan ook een aanrader voor mensen die vakantie willen houden maar ook dagelijks even willen “vogelen”. Kortom een digi-lezing met voor ieder wat wils.