Uilen doen het s’-nachts

Deze lezing biedt U een unieke manier om kennis te maken met de nachtelijke leefwijze van onze Uilen. Ze spreken ons bijzonder aan vanwege hun vaak geheimzinnige leefwijze.
Door de frontale plaatsing van de beide ogen hebben uilen ook een bijna menselijke uitstraling. Hierdoor zouden ze maar een beperkt gezichtsveld hebben maar door een aanpassing in de nek kunnen ze deze bijna 180 graden draaien. Hun uitstekende gehoor en het vermogen om in het donker uitstekend te kunnen zien maakt het geduchte jagers. Door deze unieke eigenschappen hebben wij in het verleden de uilen tot symbool van de wijsgeer gemaakt.
Uilen zitten overdag vaak onopgemerkt stil op een vaste uitkijkpost. Alleen bij gevaar zullen zij zich langzaam bewegen en zonodig snel wegvliegen. Zodra de schemering zijn intrede doet worden ze sneller in hun bewegingen en als de duisternis valt worden ze pas echt actief. Dit valt vaak samen met de activiteit van hun prooidieren die gaan eten zodra de nacht invalt.
De nadruk van deze dialezing ligt op het leven van de Bosuil en de Steenuil, zowel overdag maar hoofdzakelijk ’s-nachts met de hulp van zware flitsers gefotografeerd. U kunt begrijpen dat scherpstellen al een groot probleem is maar ook alle andere problemen die hierbij komen kijken zullen aan de orde komen. Het heeft dan ook vele jaren nachtrust gekost om deze serie bij elkaar te fotograferen. Ook de Kerkuil, Ransuil en Velduil komen in deze serie aan bod.
Het grote voordeel is dat U er geen nacht voor op hoeft te blijven!!!!!

Tijdens de pauze bieden wij u de mogelijkheid om unieke passe-partout ansichtkaarten te kopen met foto’s uit de lezing. Ook verkopen wij een beperkt aantal natuurboeken.